Zorgbedrijf Antwerpen, dat recent nog een Gault&Millau Catering Award mocht ontvangen, tilt de kwaliteit van hun koffie en de beleving rond dit warme moment naar een hoger niveau. Ze trokken hiervoor de markt op en luisterden naar verschillende aanbieders om zo de perfecte oplossing te vinden voor hun 44 dienstencentra, 3350 serviceflats en 18 woonzorgcentra. Na uitvoerig overleg, onder meer op basis van een zorgvuldig geselecteerd smaakpanel, viel de keuze uiteindelijk op het aanbod van Miko Coffee Service. ZORG Magazine sprak erover met David De Mol, directeur facilities bij Zorgbedrijf Antwerpen.

“We stelden vast dat er een enorme diversiteit is binnen onze gebruikers als het op koffie aankomt”, licht David De Mol de aanleiding van hun marktonderzoek toe. “Je hebt de bewoners in onze woonzorgcentra, de bezoekers van de dienstencentra, onze eigen medewerkers, … Elk van deze doelgroepen heeft andere voorkeuren en verwachtingen, en daar wilden we een antwoord op bieden. Lekkere koffie voor iedereen, elke dag, met voldoende aandacht voor de beleving rond het koffiemoment.”

Vroeger gebruikte Zorgbedrijf Antwerpen een instant formule: snel en goedkoop. “Maar een koffiekenner of echte liefhebber kon je daar niet bepaald mee bekoren. Die tijd ligt nu gelukkig achter ons. We maken nu gebruik van twee types Miko-toestellen die ons voorzien van verse koffie: de Exquisse met verse bonen vind je terug in de dienstencentra en ons hoofdkantoor, en de TH(a)-toestellen in zowel de woonzorgcentra als de dienstencentra. We gebruiken beide toestellen omdat we zo kunnen inzetten op diversiteit met de Exquisse (latte macchiato, espresso, deca, …) en ook op volume met de TH(a)-toestellen. Want op enkele minuten tijd heb je iedere keer weer een thermos koffie van hoge kwaliteit. De verhouding water-koffie is met zo’n toestel namelijk altijd in balans dankzij de voorgedoseerde filters. Bovendien brengen de toestellen ook die heerlijke geur met zich mee, wat bijdraagt aan de huiselijke sfeer die we willen creëren.”

Dat Zorgbedrijf Antwerpen tevreden is over zijn keuze, is op zich geen verrassing. Ze lieten niets aan het toeval over. Zo hebben ze tijdens het selectieproces heel veel feedback gekregen van de eigenlijke gebruikers. Ze vormden een smaakpanel dat bestond uit bewoners, bezoekers, medewerkers, … Nu de smaak goed zit, is de volgende stap in hun verhaal om nog meer in te zetten op de beleving rond het koffiemoment. Ook op dat vlak kan Miko als Kempische koffiebrander tips en advies geven.

Hoe haalde Miko Coffee Service de bovenhand?

Miko behaalde op verschillende vlakken de hoogste score: gebruiksgemak, snelheid, capaciteit, betrouwbaarheid van de toestellen, dienstverlening, … “Daarbovenop klopte het verhaal van Miko ook gewoon”, vertelt David De Mol. “Dat voelde je toen ze hun verhaal uit de doeken deden bij ons en dat merk je nu. De smaak, de beleving, het totaalplaatje, … We zijn oprecht tevreden over de samenwerking met Miko!”

 

Bekijk het artikel in ZORG Magazine 2018 – nr. 48