Puro Fairtrade Coffee blaast dit jaar 10 kaarsjes uit! We startten dit feestelijk jaar met een wedstrijd, de “Pure power campagne”. Wie raadde hoeveel koffie Marc Herremans met zijn handbike kon malen in 1 minuut, maakte kans op mooie prijzen. Het was de Antwerpse vzw De Veerman die zo het Puro Fairtrade Coffee-ontbijt ter waarde van 500 euro in de wacht sleepte.
De Veerman is een kunsteducatieve organisatie die participatie aan de kunsten hoog in het vaandel draagt. Duurzaamheid is voor deze vzw een basisbegrip en de Puro-wedstrijd was voor hen een uitgelezen gelegenheid om met 60 artiesten, projectmedewerkers en atelierbewoners na te denken over een duurzame toekomst voor de organisatie. Afgelopen donderdag 11 juni, verzamelden zij in de gezellige tuin van De Veerman. De kopjes Puro-koffie deden alvast de gedachten stromen …
“De Veerman wil kunst via maatschappelijk relevante thema’s dichter bij de mensen brengen. Daar zijn we tot hiertoe goed in geslaagd, maar om mensen te blijven aanspreken moeten we onszelf telkens opnieuw uitvinden. Deze ontbijtprijs met duurzame Puro-producten was de ideale insteek om onze brainstormsessie in te leiden”, aldus artistiek leider Tijl Bossuyt.

 

15/06/2015