Binnenkort is het weer toegestaan om naar kantoor te gaan. Heel wat collega’s kijken er naar uit om elkaar terug te zien én om opnieuw te genieten van een heerlijk koffietje op kantoor. Ben jij voorbereid om je medewerkers opnieuw te verwelkomen? Lees hier de tips voor een vlotte opstart van jouw koffietoestel!

1. Controleer of de watertoevoer open staat

Als er lange tijd niemand op kantoor geweest is, is de watertoevoer misschien afgesloten om lekken te verkomen. Heb je een koffietoestel dat niet op de waterleiding is aangesloten maar met een waterreservoir werkt? Zorg dan zeker dat er vers water in het reservoir zit.

2. Controleer of de stekker in het stopcontact zit

Dit lijkt vanzelfsprekend, maar kan wel eens de oorzaak zijn van een niet-werkend toestel. 🙂 Zeker als je toestel voor lange tijd niet gebruikt werd.

3. Vul de poeder- en koffiecanisters met verse ingrediënten

Verwijder eventueel achtergebleven koffie en melk- of cacaopoeder en vul je koffiemachine met verse ingrediënten. Heb je nieuwe koffie nodig? Plaats je bestellingen tijdig via telefoon (0800 44 0 88), via mail ([email protected]) of via het online bestelportal. Heb je nog geen login? Vraag nu je login aan bij Customer Service.

4. Spoel je toestel

Voer bij voorkeur drie keer na elkaar een spoeling uit. Zo ben je zeker dat alle achtergebleven koffieresten weg zijn en je toestel weer helemaal klaar is voor gebruik. Raadpleeg de handleiding om je toestel op de juiste manier te reinigen.

5. Ontdek onze reinigingsformule

Geen tijd voor het dagelijks onderhoud en de reiniging van je toestel? Ontdek onze unieke reinigingsformule! Op basis van onderlinge afspraken komen wij op vastgestelde tijdstippen langs voor het reinigen van je toestel. Zo blijven je koffieautomaten steeds in optimale conditie en vermijd je extra kosten.

Nog vragen? Onze Service team staat voor je klaar via 0800 44 0 88.

 

 

26/05/2021