Miko kondigt met trots een nieuwe kikkersoort aan, die ontdekt werd in het Puro Koffie Regenwoud Reservaat in Ecuador en uit erkentelijkheid voor het koffiemerk Puro Pristimantis puruscafeum benoemd werd.

EcoMinga, de Ecuadoraanse partner van de natuurbeschermingsorganisatie World Land Trust (WLT), organiseerde het wetenschappelijk benoemingsproces uit erkentelijkheid voor Puro’s continue ondersteuning, alsook omwille van de overeenkomsten van de kikker met een koffieboon – zowel in kleur als kleurpatronen. Miko heeft, sinds de lancering van het koffiemerk Puro in 2006, 2 % van de Puro koffie omzet geschonken aan het WLT. Dankzij die samenwerking zijn er tot op heden 75 miljoen vierkante meter regenwoud gered, en dit in 7 Puro Koffie Regenwoud Reservaten gesitueerd in 6 koffieproducerende landen.

Het was tijdens de opnames van een nieuwe reeks Puro Regenwoud films dat het nieuws van deze nieuwe kikkersoort en zijn naamgeving werd medegedeeld aan Miko. Juan Pablo Reyes, herpetologist en ontdekker van de kikker, slaagde erin zowel een mannelijk als vrouwelijk specimen te localiseren, zodat ze beide gecapteerd zijn op film voor de Puro Ecuadoriaanse editie.

In 2011 werd ook al een orchidee Teagueia puroana naar Puro benoemd. Lou Jost, de oprichter van EcoMinga. verklaarde toen al dat “het Puro reservaat bewees een echte schatkist te zijn op het vlak van biodiversiteit”. Dat wordt met de regelmaat van de klok bevestigd door de vele nieuwe – tot nu toe voor de wetenschap onbekende – soorten die jaar na jaar ontdekt worden.

Reeds eeuwenlang wordt de wetenschappelijke benoeming van nieuwe soorten gebruikt om erkentelijkheid te betonen aan bijdragen aan de biologie. “Miko is verheugd met de eer die het WLT en de wetenschappelijke wereld tonen aan Puro Fairtrade Coffee en zo ook aan haar wereldwijd cliënteel, die dit met hun aankoop van Puro Fairtrade Coffee mogelijk maken”, aldus Frans Van Tilborg, CEO van de Miko-groep.

Bekijk de korte versie van de Ecuadoriaanse Regenwoud film op www.vimeo.com/fairtradecoffee/purospecies

 

 

18/06/2015