Miko N.V. maakt vandaag bekend dat zij – via haar koffieservice divisie – eigenaar is geworden van 100 % van de aandelen van de onderneming Smiling Faces AB in Stockholm (Zweden).

Frans Van Tilborg (CEO Miko-groep): “Wij zijn vandaag bijzonder trots te kunnen aankondigen dat we het team van Smiling Faces mogen verwelkomen in onze groep, en zo onze aanwezigheid in Scandinavië verder kunnen versterken. Voor wat betreft Zweden hadden wij, via onze dochtervennootschap Kaffekompaniet AB, reeds een sterke basis in Göteborg en Malmö. Tot dusver bleef de Stockholm regio echter nog relatief onontgonnen gebied. Door het verwelkomen van Smiling Faces binnen onze groep, zetten we nu echter ook deze regio op de kaart voor Miko. Daarnaast zullen er ongetwijfeld synergiën gerealiseerd kunnen worden tussen onze twee Zweedse dochters.”

Smiling Faces plaats bij haar cliënten kleine en middelgrote koffie- en vendingtoestellen in leasing, verder neemt het ook de technische ondersteuning voor haar rekening, en zorgt het voor de levering van alle nodige ingrediënten (koffie, suiker, melk, thee en warme chocolade). Naast koffie voorziet Smiling Faces eveneens in een aanbod voor het leveren van drinkwatersystemen aan haar cliënten, alsook voor het leveren van gezonde tussendoortjes in haar segment “Fruit by Smiling Faces”. Verder staat de onderneming en haar medewerkers garant voor een sterke dienstverlening die Pausmanagement ® – het management van de koffie break – wordt getiteld. Het bedrijf, dat vandaag 39 werknemers telt, heeft een mooi parcours afgelegd in de afgelopen jaren en behaalt ondertussen een omzet van ruim 9 miljoen euro.

Lees het volledige persbericht op http://www.miko-coffee.com/persberichten-detail/items/miko-kondigt-overname-van-smiling-faces-ab-aan.html

 

 

28/06/2016