Iedereen houdt de laatste weken noodgedwongen fysiek afstand van elkaar. Gelukkig zijn er mooie sociale initiatieven die ons toch wat dichter bijeen brengen. Dat dachten ook de Turnhoutse koffiebranderij Miko en het Lierse maatwerkbedrijf Mivas dat werk verschaft aan personen met een arbeidsbeperking. Zij slaan de handen in elkaar om mondmaskers te produceren, met filters gemaakt van koffiefilterpapier.

Beide Kempense bedrijven werden hard getroffen door de coronamaatregelen en moesten het werk tijdelijk neerleggen. Nu er een eerste versoepeling van de maatregelen mogelijk is, kijken ze hoopvol naar de toekomst waarbij mondmaskers een belangrijke rol zullen spelen.

Maatwerkbedrijf Mivas focust zich onder andere op verpakkingswerk en allerhande activiteiten. Omdat een aantal activiteiten voorlopig uitgesteld zijn, werd op de site in Lier een nieuw naaiatelier opgezet. Hier gaan de maatwerkers aan de slag om mondmaskers te maken en filters uit koffiefilterpapier. Koffiebranderij Miko stapt mee in dit mooie initiatief en levert gratis biocomposteerbare koffiefilters op rol. Deze worden door Mivas per 4 op maat geseald en passen perfect als filter in het mondmasker.

In eerste instantie worden er 3.000 mondmaskers gemaakt voor het personeel van Mivas. Op termijn en afhankelijk van de vraag kan dit uitgebreid worden naar gemeenten, bedrijven en particulieren.

Ook Belga, Het Laatste Nieuws en RTV pikten het nieuws op! Bekijk hier de reportage van RTV:

 

 

12/05/2020