Miko kende in de eerste jaarhelft van 2017 een omzetstijging van 12,4 %. De bedrijfswinst (EBIT) en bedrijfscashflow (EBITDA) stegen respectievelijk met 4,4 % en 8,7 %. De nettowinst daalde met 3,3 %.

SEGMENTINFORMATIE

Het koffiesegment zette in de eerste jaarhelft een omzet neer van 53,8 miljoen euro. Dit is 14,4 % meer dan vorig jaar en vertegenwoordigt 50,3 % in de groepsomzet. Deze sterke groei vloeit voort uit de gestegen verkoop in de meeste thuislanden. Ook de overname van Smiling Faces in Zweden gaf de omzet een verdere duw in de rug.

Het kunststofsegment haalde een omzet van 53,0 miljoen euro, een toename met 10,5 % tegenover vorig jaar. Dit segment is daarmee goed voor 49,7 % van de totale omzet. De omzetstijging deed zich voornamelijk voor in Polen en Duitsland, waar een aantal bestaande klanten meer afnamen. De afdeling in Frankrijk begint op dreef te komen met gestegen verkoop aan een belangrijke Franse voedingsgroep. Vooral de productsegmenten van verpakkingen voor roomijs en salades en schaaltjes voor kant-en-klaarmaaltijden kenden een groei.

BELANGRIJKE GEBEURTENISSEN

In juni 2017 kondigde Miko de benoeming van een nieuwe voorzitter van haar Raad van Bestuur aan. Chris Van Doorslaer, CEO van Cartamundi, neemt de voorzittershamer over van Frans Michielsen, die 47 jaar in de Miko-groep actief was.

VOORUITZICHTEN

“Over het voorbije halfjaar mogen we tevreden zijn met onze mooie groei van de operationele resultaten, zelfs double digits voor de koffieservice afdeling. Hoewel binnen de kunststof de marges onder druk staan, groeit de omzet er ook met dubbele cijfers, een serieus hart onder de riem. Conclusie is dat we ons investeringsbudget van 15,8 miljoen euro onverminderd behouden, een teken van zelfvertrouwen”, aldus Frans Van Tilborg, CEO van de Miko-groep.

 

Lees hier het volledige persbericht.

 

21/09/2017