Het Corona-virus heeft niet alleen een grote impact op ons sociale leven, maar ook op onze tijd die we doorbrengen op het werk. Is voor jou, net als voor vele anderen, thuiswerken ook deel van het ‘nieuwe normaal’ geworden? Met deze tips maak je er elke dag opnieuw een productieve dag van:

1. Bouw een ochtendroutine op: sta op tijd op, neem een stevig ontbijt met een heerlijke ochtendkoffie en kleed je aan alsof je naar het werk vertrekt. Goed begonnen, is half gewonnen!

2. Richt een deel van je huis in als dedicated home office space. Zorg dat er voldoende natuurlijk licht binnenstroomt en dat je door niets of niemand afgeleid kan worden. Enkel je computer, belangrijke documenten en een motiverend kopje koffie mogen aanwezig zijn.

3. Maak de avond van te voren een to do-lijst van alle belangrijke taken die je de volgende dag zeker afgewerkt wilt hebben. Zo maak je gemakkelijker je hoofd leeg voor je gaat slapen en kan je de volgende ochtend meteen efficiënt aan het werk.

4. Leg regelmatig contact met je collega’s. Nu jullie elkaar minder in real life zien, is het belangrijk om voldoende online contact te houden. Plan regelmatig video calls met je collega’s in om af te stemmen over werkgerelateerde zaken én bij te kletsen tijdens een virtuele koffiepauze!

5. En dat brengt ons meteen bij de laatste tip. Neem regelmatig een korte, maar krachtige pauze. Ga een wandelingetje maken, bel met collega’s, familie of vrienden en geniet van een heerlijk kopje koffie om weer helemaal op te laden!

Van dezelfde heerlijke koffie genieten bij je thuis als op je werk?
Via onze webshop bestel je je favoriete koffie die bovendien gratis bij je thuis wordt geleverd vanaf 45 euro: www.coffeeathome.be

Bron: comunicaffe.com

 

 

15/02/2022